یکی از بیماری هایی که اکثر افراد به خصوص کودکان را درگیر خود می کند ، تنبلی چشم است که باید در همان دوران اولیه جدی گرفته شود چرا که ممکن است در ادامه به یک بیماری دائمی در افراد و حتی کودکان تبدیل شود و به همین دلیل توضیحاتی در مورد این بیماری به شما ارائه می دهیم.
تنبلی چشم یک نوع بیماری می باشد که معمولا سیستم بینایی بدن را درگیر می کند و باعث کاهش بینایی در چشم افراد می شود که در اکثر موارد این بیماری یک چشم را تحت شعاع خود قرار می دهد اما در بینایی هر دو چشم تاثیر منفی می گذارد و این بیماری معمولا در کمین کودکان و نوزادان است.
معمولا کودکان در یک دوره ی خاص از ضعف چشم خود رنج می برند که عمدا بر اثر تنبلی چشم می باشد که در صورت عدم درمان باعث ضعف های خفیف و گاها شدید در چشم ها می شود که دیگر قابل جبران نخواهد بود.
تنبلی چشم عوارض ظاهری در چشم ایجاد نمی کند و زمانی در افراد رخ می دهد که عصب های بین مغز و چشم به خوبی با هم ارتباط برقرار نکنند و منجر به ضعف در چشم می شود.
درست است که گفته شد تنبلی چشم به صورت ظاهری قابل تشخیص نیست اما در طولانی مدت عوارض را در چشم ها پدید می آورد. از عوارض تنبلی چشم می توان به موارد زیر اشاره کرد :
1. منحرف شدن چشم ها به طرفین به صورت شدید
2. از بین رفتن هماهنگی چشم ها با هم
3. قدرت تشخیص عمق را تضعیف می کند
و در آخر باید گفت که این عوارض و نشانه ها در یک چشم ظاهر می شود اما قدرت بینایی هر دو چشم را کاهش می دهد و در آن اختلال ایجاد می کند.
بهترین زمان برای مراجعه به پزشک برای درمان بیماری چشم کودکان از زمان تولد تا شش سالگی می باشد و همچنین افرادی که سابقه ی این گونه بیماری هایی دارند باید برای فرزندان خود به پزشک مراجعه کنند.
زمانی که به پزشک مراجعه می کنید پزشک معالج علاوه بر معاینات و توضیح مختصری در مورد هزینه عمل تنبلی چشم و بسته به ضعف چشمان فرزندتان پزشک یک دوره ی خاصی برای او مشخص می کند که در اکثر موارد با این اقدامات این بیماری درمان شده است.
در عواملی که باعث تنبلی چشم در افراد می شود سه مورد آن ها بسیار مهم می باشد که توضیح مختصری در مورد آن ها می دهیم.
1. استرابیسم
یکی از اصلی ترین عوامل در بیماری چشم در افراد استرابیسم می باشد و باید گفت استرابیسم باعث به هم خوردن تعادل نگهداری ماهیچه ی چشم می شود و باعث منحرف شدن چشم به داخل یا بیرون می شود و همچنین هماهنگی بین دو چشم را از بین می برد.
2. محرومیتی
زمانی که در چشم های افراد لکه های تار وجود دارد محرومیت به وجود می آید و در ادامه باعث آب مروارید و تنبلی چشم می شود و علاوه بر این ها در کودکان و نوزادان شامل کاهش دید نیز می شود.
3. انکساری
این بیماری نسبت به دو حالت دیگر کمتر اتفاق می افتد و از تفاوت زیاد قدرت دید در هر دو چشم پدید می آید.
این نوع بیماری از آن دسته از بیماری هایی می باشد که جنبه ی وراثتی دارد.
تنبلی چشم در کودکان بسیار رواج دارد و کودکانی که به صورت نارس به دنیا می آیند و یا در زمان تولد وزن کمی دارند بیشتر در معرض این بیماری اند و در بین آن ها نیز بسیار شایع می باشد.
چشم یکی از اصلی ترین اعضای بدن می باشد و در صورت بروز مشکلی در چشمانتان باید به سرعت به پزشک مراجعه کنید و همچنین باید در مورد این بیماری اطلاعاتی داشته باشید که در ادامه به آن می پردازیم.
1. برای داشتن اطلاعات بیشتر باید فهرست کاملی از انواع مشکلات و بیماری های چشمی تهیه کنید تا بتوانید در زمان مناسب از آن استفاده کنید.
2. یک فهرست از داروهایی که برای درمان بیماری های چشم مناسب است تهیه کنید و بهتر است که این فهرست زیر نظر متخصص چشم پزشک تهیه شده باشد.
3. حال که فهرست دارو ها را تهیه کرده اید به یاد داشته باشید که نام دارو هایی که به آن حساسیت دارید یا در زمان مصرف برایتان مشکل پیش می آید را یادداشت کنید.
4. سابقه های بیماری افراد خانواده خود را در زمینه ی چشم بنویسید.
5. زمانی که نوبت دکتر می گیرید باید قبل از مراجعه سوالات خود را یادداشت کنید تا که هیچ موردی را از قلم نیاندازید.
6. در زمانی که فرصتی دارید در مورد تنبلی چشم هر چه می توانید اطلاعات کسب کنید و از خواندن رومه ها و بروشور ها خودداری نکنید.
همان طور که در قبل اشاره شد تنبلی چشم در ابتدا فقط باعث ضعف در بینایی می شود و عوارض آن در ظاهر فرد دیده نمی شود اما اگر این بیماری درمان نشود در طولانی مدت باعث ضعف های شدید در چشم می شود و این مشکلات در هر فردی با هر رده ی سنی پیش می آید.
درباره این سایت